Ebeltoft Malt

Maltpedellerne

Galleri


25.07.2019 På grund af for høje temperaturer har vi holdt pause fra begyndelsen af juni (det gjorde man også på Lundbergs Maltfabrik før køleanlægget blev installeret).
I forbindelse med Maltfabrikkens Byggepladssommerfest, hvor der er rundvisninger, har vi valgt at malte på spiregulvet i kælderen på Maltlageret.
Her er ganske vist også for varmt, men det giver gæsterne på rundvisningerne et godt billede af de kommende gulvmaltninger (når køleanlægget er færdiginstalleret)


26.03.2019 Så er batch 8 næsten klar til kølning (tørring)
Spiringen er meget ensartet. En enkelt kerne (nederst til venstre) har sat bladspire


01.03.2019 Så er batch 6 klar til brygning
I forhold til tidligere gennemløb har vi denne gang holdt kernerne fugtige under hele maltningen, hvilket gav et godt resultat.


21.02.2019 Nye udluftningsskorstene på Maltlageret
Det er herfra der kommer til at dufte af maltfabrik, når vi rykker over i kælderen.


21.02.2019 5. maltbatch er i ovnen.
Samtidig starter vi støbning af 6. batch.
Vi er godt bemandet for tiden, så det gælder om at få lavet noget malt


17.12.2018 3. maltbatch er lige afsluttet
Ovnen drillede os. Malten er primært tørret ved stuetemperatur.
Der er også fremstillet ca. 1,5 kg røgmalt baseret på vores malt.
Røget over bøgesmuld i ca. 24. timer


22.11.2018 Ved 14-tiden Øl fra første maltproduktion
Leif har brygget 15,5 l øl af typen Sweet Stout.
Ud over 1 kg specialmalte er bryggen baseret på vores malt.
Kerneene i glasset er snacks - ristet malt i soja med salt - også vores malt

19.11.2018 Ved 12-tiden Så er tørret og renset
Vi startede med 9,2 kg kerner. Tørret og renset vægt er 8,2
Hertil kommer det Esben tog med hjem

15.11.2018 Ved 15-tiden Så er vi klar til at kølning
Vi startede med 9,2 kg kerner. Det vejer nu 15,6 kg, hvor
der kan være 14,2 kg i ovnen (Esben tørrer resten hjemme)

15.11.2018 Ved 10-tiden Spiringen er forløbet flot og ensartet
Der er 4% ikke spiret og 2% med bladspire.

08.11.2018 Ved 15-tiden Støbning af anden portion
10.11.2018 ved 16-tiden Flyttet til spireplade
11.11.2018 Ved 10-tiden Spiring er i gang 4-8 mm lange. Temperatur 10-15 C

21.10.2018 Ved 10-tiden Færdig
Den 20. ved 10-tiden blev temperaturen hævet til 80 C
Den 20. ved 17-tiden blev der slukket for ovnen og malten kølede
natten over i ovnen
19.10.2018 Ved 10-tiden Så mangler der bare 1 bakke mere
Vi starter med at tørre ved ca. 50 C
19.10.2018 Ved 10-tiden Klar til kølning
Der er ikke sket meget siden torsdag den 18.
17.10.2018 Ved 10-tiden Få bladspirer
Malten er "håndvarmt" midt i stakken. Der er ganske få bladspirer
Ved 16-tiden er der ca. 98% rodspirer (meget flot) og 5-10% bladspirer   

17.10.2018 Ved 10-tiden Så fylder vores malt begge bakker
16.10.2018 Ved 10-tiden Lange rodspirer
Endnu ingen bladspire
15.10.2018 Ved 17-tiden Nu er spitingen godt i gang
Kernerne dufter OK - lidt sødligt
15.10.2018 Ved 10-tiden. De første rodspirer
Kernerne er "kastet" første gang. Der er > 85% med spirer


14.10.2018 Spirebord
Kernerne er bredt ud til spiring
14.10.2018 Støbningen er afsluttet
Der er begyndende rodspirer
11.10.2018 Støbningen er klar
Der er ca. 10 cm vand over kernerne
11.10.2018 Støbningen forberedes
Først vasker vi kernerne og skummer kerner og snavs fra
11.10.2018 Planlægningstavlen
Opgaverne er fordelt